Tinekez » Specials » Nachtdieren

Dierenparken hebben steeds meer oog voor de nacht

Dierenparken hebben steeds meer oog voor de nacht Sinds enkele jaren is de dierentuin niet alleen een plek voor een 'dagje uit', maar kun je er ook terecht voor het leren kennen van nachtdieren. Dat kan overdag, door speciale nachtverblijven te bezoeken, maar ook 's avonds, door bijvoorbeeld mee te gaan met dierenverzorgers of rond te lopen tijdens evenementen. In deze special een overzicht van de leukste bestemmingen en activiteiten.

Nachtverblijven

Een aantal dierentuinen hebben speciale nachtverblijven ingericht, waar je overdag kunt kijken naar actieve nachtdieren:
  • Dierenpark Amersfoort: een uit meerdere ruimtes bestaand verblijf waar je luiaards, aapjes, buidelkonijnen en maki's.
  • Artis: een als jungle en tempelruïne vermomde grot waar je vleermuizen, gordeldieren en grotvissen in de weer ziet.
  • Dierenpark Emmen: niet speciaal ingericht verblijf, maar na enig speuren tref je er wel luiaards en kleine nachtdieren.

Activiteiten

Diverse dierentuinen organiseren bijzondere avond- en nachtactiviteiten. Zo kun je in Emmen mee met de verzorger op zijn avondronde, organiseert Beekse Bergen avondsafari's (met barbecue!) en kun je regelmatig mee op een nachtelijke rondleiding door het park.

Water en nacht

Het mooiste zicht op nachtdieren in het water krijg je in Burgers Ocean in Arnhem. Oplichtende visjes, lichtgevende kwallen en prachtig gekleurde vissen vergezellen je op je reis naar de onpeilbare diepten.

In deze special krijg je een impressie van het 'nachtaanbod' van vijf dierenparken.
De Nacht in Dierenpark Amersfoort

De Nacht in Dierenpark Amersfoort

Traag slingert de luiaard ondersteboven langs een tak. Het buidelkonijn hupt langs de oever van een stroompje. En de muismakiís zitten elkaar achterna tussen de bladeren. In themagebied De Nacht van D…
Onder water: Burgersí Ocean en andere aquaria

Onder water: Burgersí Ocean en andere aquaria

Langzaam daal je van strandniveau af naar de diepzee. Het kleurige rif en de prachtig getinte vissen verliezen hun kleur, totdat alleen een blauwige gloed overblijft. Nog een niveau lager onderscheid…
Safari in de schemering: Afrika in de Beekse Bergen

Safari in de schemering: Afrika in de Beekse Bergen

De tamtam dringt tot ver in het park door. De zon kleurt langzaam dieprood en de meer dan duizend wilde dieren bereiden zich voor op de nacht. Of je nu de wandelsafari maakt of per bus dan wel rivierb…
Gepubliceerd door Tinekez op 13-05-2009. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.